НИМХ: Жълт и оранжев код за значителни валежи и гръмотевици

Снимка: Infomreja.bg

Валежите ще започнат след обяд

Днес още преди обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици; на места явленията ще са интензивни. Вятърът ще е слаб, в Източна България - умерен, от юг-югоизток. Максималните температури ще между 13° и 18°, в София - около 12°.

Над планините облачността ще бъде значителна. Ще има и валежи от дъжд, над около 1500 метра - от сняг, на повече места и придружени с гръмотевици в следобедните часове; в Рило-Родопската област има условия явленията да са интензивни. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е умерен до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра - около 1°.

По Черноморието преди обяд ще е почти без валежи, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат 15°-17°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, вечерта ще започне да се повишава.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 35 мин. и залязва в 20 ч. и 16 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 41 мин. Луната в София залязва в 5 ч. и 34 мин. и изгрява в 17 ч. и 55 мин. Фаза на луната: три дни преди пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//