Денков: Само здравният министър напуска правителството

Снимка: Infomreja.bg

По думите му няма причина да се намалява темпото на работа на правителството

Няма други министри, освен здравния, които да са изявили желание да си тръгнат след ротацията. Това заяви премиерът акад. Николай Денков на брифинг в Министерски съвет, пише news.bg.

По думите му няма причина да се намалява темпото на работа на правителството, а всички министри трябва да си работят по управленската програма.

Денков коментира твърденията на здравния министър проф. Христо Хинков, който сподели пред бТВ, че премиерът Николай Денков и вицепремиера и външен министър Мария Габриел са му казали той да не извършва конкурсите в лечебните заведения и да не уволнява директори на болници. "Това, което казах на здравния министър е да помисли дали е подходящо да извършва конкурсите в лечебните заведения и да уволнява директори на болници", обясни премиерът.

Той посочи, че когато един министър е казал, че си тръгва, стои въпросът дали трябва да решава кадрови проблеми. Когато един министър иска да развива една система, трябва да бъдат свързани и кадрите, с които ще работи, уточни Денков.

На въпрос на News.bg дали вече е ясно кой ще заеме мястото на здравния министър проф. Христо Хинков след ротацията, Денков заяви, че все още няма яснота кой ще е новият здравен министър в правителството след ротацията.

Припомняме, здравният министър Христо Хинков бе един от най-атакуваните от екипа на премиера Николай Денков. Разрази се и конфликт между МЗ и директора на "Пирогов". Самият Хинков отстрани директора на Спешната болница, опирайки се на одитен доклад, но бе остро нападнат от предшественика си Костадин Ангелов, като се стигна до това и здравната парламентарна комисия да отмени решението му. Самият Христо Хинков заяви, че ще остане на поста до ротацията, но няма намерение да продължава да е министър в правителство. Също така Хинков призна, че не усеща подкрепа от страна на парламентарните групи и политическите партии, които са го излъчили за министър.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK