Петков за Коцев: Стоянов излъга! Стоянов: Оставката е поради лични причини

Снимка: Infomreja.bg

Претърсвани ли са офиси на Коцев и познава ли вътрешния министър Нотариуса?

Вчера главният секретар си подаде оставката по лично искане и причини. Категорично никакъв натиск няма. Не за първи път чух от премиера Николай Денков, че евентуално е имало някакъв натиск, че те си комуникират заедно, би следвало комуникацията да минава през нас.

Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той коментира актуалните теми за акцията в Агенция „Митници“ и комисията в НС за Нотариуса.

И по двата казуса Стоянов бе лаконичен – за акцията нямал отношение, а Мартин Божанов не го познавал.

Кирил Петков поиска за ръководител на оперативния щаб за изборите да бъде назначен заместник-министърът на МВР Кирил Ценкин. Аз му казах, че това много трудно може да се случи, тъй като винаги назад във времето, а и занапред ще бъде и е бил главният секретар. Няма как човек, който е част от политическия кабинет, да бъде ръководител на този щаб. В моя кабинет е идвал Кирил Петков и то неведнъж. Единственият човек, с когото съм разговарял, който ме покани, предложи ми да вляза в кабинета "Денков" в качеството на експерт е Кирил Петков, каза министърът в оставка.

Много исках да имаме честен човек шеф на щаба на изборите, защото знаех, че това, което се случи, ще се случи.

Това каза съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ.

Ако нямаме честен човек за шеф на щаба на изборите, ще има безобразия на купуване на гласове, което се случи по време на местния вот, посочи Петков. Г-н Стоянов има само двама шефове. Единият се казва г-н Борисов, а другият - г-н Пеевски. Свидетели сме на започването на една от най-мръсните кампании, която България е имала. Реално бухалките се извадиха отново. През вчерашния ден – арести на висши длъжностни лица в „Митници“ без яснота какво се случва, как се случва, никой не излиза да казва нищо. Днес изчезва главният секретар – никой не знае къде е, бил си подал оставката. Калин Стоянов излъга вътре, че в първия момент не знаел какво се случва с главния секретар, а информацията, която имаме, е, че вчера са претърсвали неговия офис, допълни Петков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//