Директорът на Институт „Сервантес“ гостува на СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ - Дупница

Снимка: РИО - Кюстендил

Директорът на Институт „Сервантес“ - София Хавиер Валдивиелсо Одриосола посети СОУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница.

Той се срещна с учителите, преподаващи испански език и с учениците от испанските паралелки.

В началото на срещата Валвидиелсо поздрави учениците за изключителното представяне в националния конкурс за ученически театър на испански език, където завоюваха първо място и ще участват в международния фестивал в град Прага през месец април.

Той подчерта, че е силно впечатлен от високото ниво на владеене на испански език, показано както в театралната постановка, така и на изпитите DELE.

Сподели, че владеенето на чужди езици дава на младите хора възможности за обогатяване на жизнения опит и знанията чрез посещения в чужбина и изрази мнение, че те трябва да се връщат и работят в България, защото има с какво да се гордеят.

Учениците му зададоха редица въпроси, свързани с възможностите за обучение и квалификация в Испания и с изпитите DELE, за които от Институт „Сервантес“ ще окажат всякакво съдействие и помощ.

Валвидиелсо изрази задоволство от срещата с учениците и с учителите и подари на испанската библиотека ценна книга – албум „Испания в киното“.

От училището му върнаха жеста с подарък - албуми на Дупница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK