Кремъл : Западните спекулации за Пригожин са абсолютна лъжа

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Песков прикани журналистите да "разчитат на фактите"

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков отговори на запитване на журналисти относно съобщенията за участието на Кремъл в катастрофата на самолета на Евгений Пригожин, при която, както изглежда, е загинал основателят на ЧВК Вагнер, пише руската служба на Би Би Си.

"Сега има много спекулации около тази катастрофа, около трагичната смърт на пътниците на самолета, включително Евгений Пригожин. Разбира се, на Запад всички тези спекулации се представят под определен ъгъл. Всичко това е абсолютна лъжа ", отговори Песков, отговаряйки на въпрос на кореспондент на BBC.

Смъртта на Пригожин все още не е официално потвърдена. Росавиация съобщи, че той е бил на борда на разбилия се на 23 август частен самолет. Министерството на извънредните ситуации потвърди смъртта на всички, които са били на борда. Огледът на телата на загиналите не е приключил.

Приканвайки журналистите да "разчитат на факти", Песков заяви, че "все още няма много факти, те тепърва ще се изясняват в хода на следствените действия".

Що се отнася до бъдещето на ЧВК "Вагнер", Песков не можа да каже нищо и само предложи тази организация да се нарича група "Вагнер", а не ЧВК, която уж "не съществува".

Песков все още не знае дали Путин ще присъства на погребението на Пригожин. "Факт е, че ние с вас не знаем колко време ще отнемат необходимите експертизи и необходимите действия, свързани с разследването. Затова сега, когато няма дати за погребение и така нататък ", каза говорителят на Кремъл. "Единственото, което мога да кажа, е, че сега президентът има доста натоварен работен график", добави Песков, отговаряйки на въпрос дали ще присъства на погребението.  /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//