Петър Игов е назначен за отговорник на ромския квартал „Изток“ в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Две общински предприятия с нови ръководители

Кметът на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов представи двама нови директори на Общински предприятия и отговорникът по „Етническите малцинствени общности“ или т.нар. отговорник за ромския квартал „Изток“ - Петър Игов.

"Знаете, че поех ангажимент по време на моята предизборна кампания такъв човек да бъде назначен и той да отговаря за комуникацията в квартала, да следи за реда и проблемите, които са на местната общност. Смятам, че когато има човек от общността проблемите могат да бъдат решавани много по-лесно и комуникацията да върви много по-добре. Затова съм благодарен на Петър Игов, който се съгласи на бъде специалист „Етнически малцинствени общности“, обяви кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов.

Петър Игов е на 35 г., доктор е на науките от Националния военен университет – Велико Търново, а към момента е председател на Читалище „Васил Левски“ и педагогически съветник в 6 ОУ „Паисий Хилендарски“. Той е млад човек, с изявена гражданска позиция, работил в неправителствения сектор, с много добри идеи и най-вече с добро име в ромския квартал и не само, уточни градоначалникът.

Второто назначение, което представи инж. Атанасов, е на Илхан Зекиев, който оглавява Общинско предприятие „Обреден дом“. Той е българин, с корени на българи, които са живели в Албания. Закиев е магистър по „Администрация и управление“ от ВСУ – Варна, бивш служител на ЧЕЗ, в последствие управител на частен бизнес.

Третото назначение е на Елена Манчева, която ще ръководи Общинско предприятие „Управление на общинските имоти“. Тя има над 20 годишен стаж в сферата на счетоводството, бивш служител на НАП и бивш главен счетоводител на „Български пощи“. „Тя е човек с голям административен опит и съм сигурен, че може да даде много на ОП „Управление на общинските имоти“. В момента предстои да намерим човек, който да бъде назначен за полски пазач - фигура, която е изключително важна за решение на редица проблеми на територията на община Кюстендил, обяви още инж. Атанасов.

Община Кюстендил има общо 5 общински предприятия и едно общинско дружество „Хигия“, където също предстои да бъде предложен човек за ръководител. До 15 февруари длъжността ще изпълнява досегашният ръководител Сашка Миланова.

„За всички общински предприятия бяха назначени одити, такъв вече приключи в едно от тях, постепенно ще се направят във всички. Една от причините за смените на ръководителите са постигнатите резултати и данните ще бъдат предоставени на АДФИ. Голяма част от назначенията на предишните директори са били без конкурси, което е нарушение на наредбата.

В случая новите ръководители са назначени до провеждането на конкурс“, заяви инж. Атанасов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK