Димитър Главчев: Нека се поклоним пред делото им и кажем нашето огромно Благодаря!

Снимка: Infomreja.bg

Движението в столицата ще се регулира, заради тържествата в центъра

Уважаеми учители, преподаватели, ученици,

Скъпи просветители,

Уважаеми българи,

Честит Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност – 24 май! За нас този ден е най-светлият Празник-той ни обединява като народ, съхранява ни през годините и ни кара да се гордеем с нашата писменост и култура. Нека помним делото на първите просветители,нека помним първите ни учители. Нека се поклоним пред делото им и кажем нашето огромно Благодаря!

Честит празник на българската просвета и култура!

С тези думи служебният премиер поздрави всички будители.

Днес президентът Румен Радев ще участва в официалното честване на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

В 10.30 часа пред сградата на президентската институция държавният глава ще се присъедини към тържественото шествие по повод празника. От 11.00 часа президентът ще участва в официалната церемония пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, където ще отправи приветствие и ще поднесе цветя на паметника на светите братя. От 11.40 часа в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ президентът ще разгледа документалната изложба „Непознатият „Рибен буквар“, посветена на 200-годишнината от издаването на първия български светски буквар на д-р Петър Берон.

От 18.30 часа в Националния исторически музей в София държавният глава Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще бъдат домакини на традиционния прием по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//