Директорът на ПГО „Елисавета Багряна“ - Бяла Слатина, Галина Яхова: Честит патронен празник!

Снимка: Infomreja.bg

На 29 април се навършват 131 години от рождението на Елисавета Багряна

Уважаеми българи, уважаеми жители на Бяла Слатина, скъпи колеги и ученици,

Днес целият ни екип отбелязва патронния празник на училището - 131 години от рождението на Елисавета Багряна - вечната и святата, тази българска поетеса, която си пробива път през железни врати, за да изгрее с творчеството си на хоризонта и да бъде преведена на много езици - френски, японски, руски, арабски, шведски, чешки, словашки и много др.

Елисавета Багряна е нашето туптящо, човешко сърце, която е обичана и вдъхновяваща. Ние с гордост носим нейното име, което ни представя по света във връзка с проектите и програмите, които изпълняваме.

След като с устрем тя се утвърждава под слънцето и ние, с нейния забележителен багряновски устрем, с ентусиазъм и радост се включваме във всички празници на нашия град, като възпитаваме учениците си в любов към българските обичаи и традиции. 

Светоусещането на Багряна за магнетизъм, женственост и древни пориви се предава и на нас. Затова на 27 април, на Лазаровден, прелестни лазарки, облечени в национални носии, пяха и танцуваха за здраве и берекет в Дома за стари хора.

С културния си живот градим имидж и уважение. Затова нашето училище е особено желано със  специалностите – конструиране, моделиране и технологии на облекло и текстил, както и производство на кулинарни изделия и напитки, без които специалности не минава нито едно тържество.

Честит патронен празник!

 

Галина Яхова

Директор на Професионална гимназия по облекло „Елисавета Багряна“ - гр. Бяла Слатина

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//