Земеделският министър събра директорите на горските предприятия

Снимка: МЗХ

Вътев: Горите имат огромно значение за България

Горите имат огромно значение за България и искаме още по-добри резултати в горския сектор. Това заяви министърът на земеделието и храните Кирил Вътев по време на работна среща с представители на Държавните горски предприятия и Регионалните дирекции към Изпълнителна агенция по горите в Министерството на земеделието и храните. В срещата участваха заместник-министрите инж. Мирослав Маринов и Георги Тошев, както и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите инж. Стоян Тошев, съобщават от Министерството на

Министър Вътев подчерта, че най-важното е да се работи активно, да се постигат целите и да няма нарушение, към това е ориентиран и настоящият екип в министерството. Той уточни, че именно резултатите са водещи за целия кабинет, както и намаляването на административната тежест до 40%.

Решенията за сектора ще се взимат с баланс и съгласуване с всички по веригата, посочи заместник-министър Маринов. Той допълни, че приоритет в дейността ще е връщане на доверието на обществото в лесовъдската колегия. Според него е важно хората да се запознаят с това, което правят лесовъдите и всички в сектора и да се върне авторитетът им, който е загубен през годните.

Заместник-министър Тошев каза, че ще се работи в синхрон и уточни, че горската система е една от най-подредените в държавната администрация.

По време на срещата представителите на държавните предприятия увериха, че снабдяването с дърва върви с нормални темпове и има достатъчно количества, за обезпечаване на нуждите на хората. Относно мерките за превенция на пожарите в горите стана ясно, че утвърдените плановете се изпълняват по график, като са предприети всички нужни мерки за защита на горските територии.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK