Меглена Кунева е кандидатът ни за комисар на Съвета на Европа по правата на човека

Снимка: МВнР

Тя бе представена от зам.-министъра на външните работи - Ирена Димитрова

Заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова представи българския кандидат за Комисар на Съвета на Европа по правата на човека, Меглена Кунева, пред представители на дипломатически мисии в София от държави членки на Съвета на Европа.

Димитрова подчерта приоритетното внимание, което България отделя на въпросите на правата на човека в международните отношения. Открои ролята на комисаря на Съвета на Европа по правата на човека за поддържането на високите стандарти на тази международна организация и осигуряването на нейната ефективна дейност.

Заместник-министърът изтъкна и безспорните лични качества и изключително богатия професионален опит на българския кандидат, като подчерта увереността на правителството на Република България, че Меглена Кунева може да допринесе значително за отстояването на правата на човека в Европа.

На свой ред, Меглена Кунева представи своите виждания за работата на комисаря на Съвета на Европа по правата на човека и отговори на въпроси от присъстващите дипломати на държавите членки на Съвета на Европа, акредитирани в София.

България издига за първи път свой кандидат за висша позиция в Съвета на Европа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK