МВР със засилени мерки за сигурност по празниците

Снимка: Infomreja.bg

Част от екипите ще са с дългоцевно оръжие и служебни кучета

Във връзка с предстоящите празници МВР предприема комплекс от мерки за осигуряване реда и спокойствието на гражданите в столицата и в страната. Екипи на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" ще патрулират в районите на големи търговски обекти, коледни базари, централните градски части, жп и автогари, както и в малките населени места, съобщават от МВР. 

Част от екипите ще са с дългоцевно оръжие и служебни кучета. Основният ангажимент на униформените ще е наблюдение и предотвратяване на груби нарушения на обществения ред и извършването на евентуални престъпления.

От СДВР и областните дирекции са осъществени предварителни срещи с охранителни фирми на териториите на съответните областни дирекции. Обсъдени са и предохранителни мерки за сигурността на инкасо автомобилите предвид генерирането на по-високи обороти и  недопускане на евентуални грабежи на оборотни пари.

Целта на създадената от МВР организация е гарантиране на спокойствието на хората и осигуряване на добър обществен ред по време на предстоящата поредица от празнични и почивни дни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK