Затвор на насилник, накарал жена си да се съблече и да скочи от мост в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Заплашил я и с убийство

Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, което да се изтърпи при първоначален „общ“ режим по отношение на подсъдим, който се призна за виновен в принуда, по отношение на жената, с която е живял на семейни начала и за закана за убийство в условията на домашно насилие, наложи Районен съд – Дупница. Съдът одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия Пламен Т., но след като предложи на страните увеличение на размера на наказанието „лишаване от свобода“, което те приеха.

Районен съд – Дупница привежда в изпълнение и наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца, наложено със споразумение от 2020 г., за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 промила. Престъпленията по настоящето дело са извършени в изпитателния срок на наказанието от 2020 г.

Обвиняемият П. Т. се признава за виновен в две престъпления: за това, че на 03.03.2023 г. периода от 21.30 часа до 22.00 часа в гр. Дупница, при условията на продължавано престъпление при една и съща фактическа обстановка и еднородност на вината, е принудил жена от гр. Дупница да извърши нещо противно на волята й /да се качи в управлявания от него лек автомобил, да си съблече дрехите и да скача от мост в землището на град Дупница, като е употребил за това сила / нанесъл й е удари по лицето и тялото, държал я е за врата и я е душил, преметнал я е покрай парапета на моста, като я е държал за секунди във въздуха над моста/ и деянието е извършено в условията на домашно насилие / пострадалата и обвиняемия са живели на семейни начала осемнадесет години, като през този период е имало системни актове на домашно насилие /;

Освен това - на 03.03.2023 г. около 21.30 часа в гр. Дупница, в лек автомобил марка „Фолксваген“, негова собственост, се е заканил с убийство на пострадалата / като й казал „ тая вечер че те приключим“/ и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му и деянието е извършено в условията на домашно насилие.

На основание чл.59 ал.1 от НК, съдът приспада от наказанието „лишаване от свобода“ времето, през което обвиняемият П. Т. е бил задържан по Закона за МВР и от прокуратурата, както и с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, считано от 03.03.2023 год.

Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK