След като син уби майка си в Разлог: Прокуратурата му иска постоянен арест

Снимка: Infomreja.bg

Синът е освидетелстван с ТЕЛК решение, касаещо психично заболяване

В Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване за причиняване на смърт на жена в гр. Разлог. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 3, вр. чл. 115 от НК – умишлено убийство на майка, съобщават от държавното обвинение.

Вечерта на 13.06.2024 г. на телефон за спешни случаи 112 е постъпил сигнал от жена, живееща в гр. Разлог, която съобщила притесненията си от неуспешни опити да се свърже със съседката си.

На посочения адрес е бил изпратен полицейски патрул, който на място е установил струпване на живеещи наоколо хора.

В къща е било открито безжизнено тяло на жена с прободна рана в гърдите. Пристигналият на място медицински екип е констатирал смъртта й.

Установена е самоличността на жертвата - 68-годишната Р.Я.

На място е бил задържан синът й – 46-годишният Н.Я., с видимо порезна рана в областта на шията. Мъжът е бил транспортиран до болнично заведение, където му е била извършена операция. Установено е, че той е освидетелстван с ТЕЛК решение, касаещо психично заболяване.

Извършено е претърсване и изземване от местопроизшествието. Намерени са и са иззети ножове, ножица, мобилен телефон и медикаменти. Очакват се резултати от аутопсията на трупа.

Предстои привличане на обвиняем и задържането му за срок до 72 часа с цел искане от съда да наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//