Във ВМА откриха нов диагностичен блок за пациенти с инфекциозни болести

Снимка: ВМА

Към сградата, в която са разположени двете инфекциозни клиники на ВМА, беше изграден диагностичен блок

Във ВМА беше открит нов диагностичен блок за пациенти с инфекциозни болести, включително и COVID-19. „Радвам се, че мога да присъствам на откриването на новия диагностичен блок за пациенти с инфекциозни болести, включително и COVID-19, към Военномедицинска академия София.

Аз също съм инфекционист и адмирирам всяка подобна инициатива, която е в полза на пациента. Инфекциозна клиника на ВМА постига изключително добри резултати и ние можем само да черпим от този опит и знания“. Това заяви зам.-министърът на здравеопазването д-р Тома Томов, който присъства на събитието.

Към сградата, в която са разположени двете инфекциозни клиники на ВМА, беше изграден диагностичен блок, разполагащ с отделен скенер, рентгенов и ехографски апарати, диагностични и вирусологични кабинети. На практика това представлява отделна, самофункционираща инфекциозна болница, която се намира в двора на Академията и е абсолютно независима от централната сграда.

По този начин се постига и разделяне на потоците - инфекциозноболните пациенти могат да получат медицинско обслужване в пълен обем, без да се нарушава работата с пациентите, страдащи от други заболявания. Това посочи в изказването си генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd