Невена Зартова не е стъпвала в SS клуб, а в "Осемте джуджета" само пила кафе

Снимка: БГНЕС

Не е изненадана обаче, че такъв клуб съществува

Невена Зартова разбрала за съществуването на клуба SS преди няколко дни от обявеното от АКФ, а разбрала за лицето Мартин Божанов от "изтеклия запис" на Антикорупционния фонд преди няколко години. Не е изненадана обаче, че такъв клуб съществува, тъй като цялото общество знае за съществуването на друг такъв клуб - "Осемте джуджета".

Самата Зартова заяви в студиото на БНТ, че не е ходила в SS. В "Осемте джуджета" обаче е - но "само за да обядва или да пие кафе". Подалата оставка шефка на СРП посочи и че никога не е виждала там Петьо Еврото.

Също така никога не е контактувала с Мартин Божанов, нямала и досег с него. След излязлото днес интервю е направила проверка по тези случаи с гръцки бизнесмен и опита за кражба на бизнеса му. И двете първоначално постановления са потвърдени от контролната инстанция - съда, макар и по-късно обвинението да е отменено. По преписката се работи и вероятно друг колега прокурор ще го поеме.

Зартова също така заяви, че в СРП има 16 или 17 преписки, свързани с лицето Мартин Божанов, всички са от стари периоди - от 1998 г. до 2017 г., но само две в последните години, когато и тя ръководи СРП - 2020 г. и 2021 г. Тези преписки не за възлагани или превъзлагани.

С въпросния адвокат Велимир Атанасов Зартова заяви, че се познават от 2005 г., когато той е бил съдия и от тогава ги свързват близки семейни приятелски отношения. Никога не говорили обаче по конкретни дела и преписки. Зартова е била обаче наясно, че Атанасов е съдружник с Мартин Божанов. И за тези отношения, Невена Зартова посочи: Никога не ми е споделял нещо за конкретни дела.

В интервю пред "24 часа" Анастасиос Дикос, представител в България на инвеститора Джон Кустас, заяви, че адвокат Велимир Атанасов, който имал емоционални взаимоотношения с Невена Зартова, е инициирал обвинение за измама срещу него и други двама гръцки граждани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//