Шефът на КЗП пак отказа да подаде оставка

Снимка: БГНЕС

Министър Богданов поиска оставката на шефа на КЗП за разпространение на протеинови барчета

"Не считам, че имам пропуски и грешки в работата си. Уволнен е един човек от Комисията за защита на потребителите (КЗП), а напусналите хора са 43 души заради ниското ниво на заплащане". Това заяви председателят на КЗП Стоил Алипиев пред bTV.

Алипиев бе категоричен, че няма основания да подава оставка заради това, че е наложил санкции на големите търговски вериги. "Аз трябва да изпълнявам дейността си, докато съм на нея", подчерта шефът на КЗП.

Припомняме, че министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов поиска оставката на шефа на КЗП за разпространение на протеинови барчета заради установено разминаване между съдържанието на опаковката на протеиново барче и реалните съставки на продукта.

Той обясни, че КЗП може да извърши изследвания за нарушения, а компетентният орган за нарушения от дадена храна е Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), която е издала забранителна заповед да не се разпространяват определени протеинови барчета в търговските вериги.

Алипиев уточни, че са направени изследвания в частна лаборатория и е открито несъответствие между това, което е написано на етикета на протеиновото барче, и съдържанието на продукта. Нелоялните търговски практики се осъществяват от търговеца до потребителя. Съставени са 24 акта за забрана на нелоялна търговска практика за продаването на въпросните протеинови барчета.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK