По инициатива на Байкушев: Заседава Общинският съвет за намаляване на риска от бедствия

Снимка: Infomreja.bg

Обсъдиха мерките по превенция и взаимодействието между институциите в пожароопасния сезон

По инициатива на кмета Методи Байкушев се проведе извънредно заседание на членовете на Общински съвет за намаляване на риска от бедствия на територията на община Благоевград.

По време на срещата в кабината на Секретаря на община Благоевград Десислава Витанова бяха обсъдени мерките по превенция и взаимодействието между институциите в пожароопасния сезон, съобщават от пресцентъра на Общината.

Обходи на служители на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението", координационна среща с кметовете и кметските наместници на малките населени места и информационна кампания сред населението са сред мерките, които ще предприемат институциите.

 Представителите на РС "Пожарна безопасност и защита на населението" призовават гражданите през летния сезон да избягват употребата на пиротехнически изделия, както и паленето на огън на открито.

Издадена е заповед на кмета на община Благоевград, с която се забранява паленето на стърнища, слогове, крайпътни ивици, сухи треви и друга растителност.

На заседанието присъстваха представители на Община Благоевград, РС "Пожарна безопасност и защита на населението", ДГС - Благоевград, Доброволно формирование – „Георги Измирлиев-Македончето“ -Благоевград, РДПГ - Кюстендил и Парк "Рила".

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//