Разкриха мини лаборатория за отглеждане на марихуана в Брезнишко

Снимка: МВР

Задържани са двама перничани – на 30 и 32 години

Нарколаборатория за отглеждане на марихуана е разкрита от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник.

Акцията е проведена вчера в брезнишкото с. Видрица. Криминалистите претърсили къща и на втория етаж открили помещение, пригодено за отглеждане на марихуана, съобщават от полицията.

То било оборудвано с осветление, вентилация, напояване и други приспособления, необходими за отглеждането на наркотика. Задържани за срок до 24 ч. по Закона за МВР са двама перничани – на 30 и 32 години, чиято съпричастност е в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство и действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Вчера при акция по противодействие на употребата и разпространението на наркотични вещества, служители от Първо РУ задържали 31-годишен перничанин.

Последвал личен обиск и от него били иззети две топчета, съдържащи кафява суха листна маса, реагирала на амфетамин при направения полеви наркотест.

Задържан е за до 24 ч. с полицейска заповед и е започнато бързо производство, работата по което продължава под надзора на прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK