Борисов се срещна с беларуската опозиционерка Светлана Тихановска

Стоп кадър от срещата/ фейсбук/ Бойко Борисов

Обеща ѝ подкрепа

Бойко Борисов се срещна в партийната централа с беларуската опозиционерка Светлана Тихановска, противничка на войната в Украйна и на режима в Беларус.

България подкрепя категорично всички легитимни стремежи на беларуския народ към изграждане на демократична държава, основана на върховенството на закона и основните права на човека, да избира свои представители чрез истински, демократични и прозрачни избори. Това заявих по време на среща с лидера на демократичната опозиция на Беларус Светлана Тихановская, заяви лидерът на ГЕРБ.

ГЕРБ - СДС ще предложи на партиите от евроатлантическото мнозинство в Народното събрание да създадем Група за приятелство с Беларус по подобие на тези в ОССЕ, ПАСЕ, американския Кингрес и редица европейски парламенти. България ще продължи да подкрепя всички инициативи на ЕС, насочени към подкрепа на беларуското гражданско общество. Стартирането на демократичен преход в Беларус, стабилизирането на икономиката на страната и реформата на нейните институции са процеси, които ЕС ще подкрепя последователно в интерес на беларуските граждани и на демократична, просперираща и мирна Европа, каза още Борисов.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK