Глас народен: Затвориха улица в Разлог за "чужди коли"

Снимка: Община Разлог

Улицата ще бъде напълно обновена

По инициатива на кмета на община Разлог Красимир Герчев и неговият екип се направи обществено обсъждане на проекта за благоустрояване на улица „Георги Бенковски“, след основен ремонт на водопровода на улицата.

На обсъждането присъстваха двадесет и двама живеещи на улицата, зам.-кметът по строителство, регионално развитие и устройство на територията - Славчо Фарфаров, и зам.-кметът по финанси, бюджет и икономика Христо Зайков.

Срещата е предизвикана от разнопосочните виждания на хората по отношение на идейния проект за благоустрояването на улицата.

„За нас е най-важно мнението на жителите на улицата. Ние имаме идея как да бъде благоустроена, но срещнахме различно мнение. И затова сме тук, пред вас – да обсъдим проекта и вие вземете решение, защото това е вашата улица, вашият дом“ – откри срещата кметът Красимир Герчев.

След емоционално обсъждане и споделяне на основните проблеми – липсата на паркоместа, поради струпването на коли, обслужващи енергото, жителите на улицата се консолидираха да се затвори улицата и се благоустрои в размерите в сегашния си вид, и при възможност се определят нови паркоместа.

В проекта се предвижда асфалтиране на уличното платно, нови тротоари и бордюри, подмяна на електрическите стълбове и лампи – с нови, засаждане на нови дървета.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//