Путин: Всички преки извършители на терористичния акт са задържани

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Те са се опитали да избягат в Украйна

Организацията "Ислямска държава" потвърди, че четирима нейни активисти са извършили снощното смъртоносно нападение в концертна зала край Москва. "Атаката е част от естествения контекст на продължаващата война със страни, които се борят срещу исляма", се казва в изявление, разпространено чрез един от каналите на джихадитската организация в интернет, предаде агенция Франс прес. 

В своето изявление, което направи преди час, руският президент Владимир Путин заяви, че всички извършители на "кървавия атентат" в концертна зала край Москва снощи са били заловени, като изтъкна, че те са се опитали да избягат в Украйна. 

"Всичките четирима преки извършители на терористичния акт, всички онези, които са стреляли и са убивали хора, са открити и задържани. Те са се опитали да се укрият и са се движили към Украйна. По първоначални данни, от украинска страна за тях е бил подготвен "прозорец" за преминаване на държавната граница."

Путин поднесе съболезнования на близките на жертвите и обяви 24 март за ден на национален траур. Според последна информация от руския Следствен комитет, повече от 130 души са загинали вследствие на атентата. Специализираните служби продължават работата на място на нападението - залата "Крокус сити" в Красногорск, откривайки още тела. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK