Дует "Ритон" даде началото на Майските празници на културата в Дупница

Снимки: Община Дупница, Николай Граховски

Мотото на Майските празници е “Изкуството създава приятелства”

Дует "Ритон" даде началото на Майските празници на културата в Дупница.

„Тази година Майските празници на културата в община Дупница имат своето мото “Изкуството създава приятелства”. В него са вплетени разнообразни прояви на самодейни и професионални творци, обединени от идеята за свободния полет на творческия дух. Това е и смисълът, заложен в логото на тазгодишните празници на културата, които олицетворяват творческото разнообразие в празничната програма.

Нека Майските празници на културата бъдат време на единство и гордост за всички нас, нека изкуството е протегнатата ръка за нови приятелства. Нека се знае, че в Дупница живеят талантливи хора, които продължават, поддържат и развиват културните ни традиции и ни свързват като общност", обяви при откриването зам.-кметът Валентина Караганова.

Гости на събитието бяха областният управител инж. Александър Пандурски, председателят на ОбС Дупница Костадин Костадинов и зам. - кметът на Дупница Дафинка Георгиева.

След тържествената част, обичаният от поколения дует "Ритон" със своя бенд и подгряваща група, зарадваха гостите и жителите на града с премиерата на националното турне "Елате ни на гости".

Събитието води Иван Тодоров - актьор от ОбДТ „Невена Коканова".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//