По червен килим: Община Кюстендил изпраща тържествено 354 абитуриенти

Снимка: Община Кюстендил

Кметът инж. Огнян Атанасов ще има честта да приветства абитуриентите

За първи път абитуриентите ще бъдат изпратени с тържествена церемония, организирана от Община Кюстендил, а в дните от 23 до 26 май, включително, сърцето на Кюстендил – площад „Велбъжд“ ще тупти много по-силно, защото ще събере на едно място надеждата, устрема, желанието и вдъхновението на младите хора в един от най-важните дни в живота им.

Община Кюстендил кани жителите и гостите на града да станат част от този специален момент за абитуриентите и техните семейства!

В дните от 23 до 26 май 354 абитуриенти ще пристигат на площад „Велбъжд“ в 18:30 ч. Това е времето, в което учениците ще имат възможност за снимки със своите близки, семейства и приятели, дошли на пл. „Велбъжд“, за да ги видят. Празнично декорирана арка и рамка за снимки ще бъдат монтирани специално за абитуриентите на площад „Велбъжд“ и в началото на пешеходната алея.

В 19:00 ч. кметът инж. Огнян Атанасов ще има честта да приветства абитуриентите и да им пожелае „На добър час!“, с което ще бъде поставено началото на празничното дефиле.

Абитуриентите ще дефилират тържествено по червен килим през централната част на града.

На 23 май под празничната арка ще преминат абитуриентите на ЕГ „Д-р Петър Берон“. На празничния 24 май под аплодисментите на близки и приятели ще преминат зрелостниците от ПГИМ „Йордан Захариев“. На 25 май ще бъдат дефилетата на ПГТ „Н. Й. Вапцаров“, ПТГ „Джон Атанасов“ и СУ „Васил Левски“. Красив край на тазгодишните балове ще поставят на 26 май абитуриентите на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“.

Във връзка с безпроблемното протичане на баловете и максимално удобство на зрелостниците, ще бъде въведена временна организация на движението в централната градска част.

Абитуриентите ще имат възможността да пристигат на пл. „Велбъжд“ с автомобил, който стига до площада по следния маршрут: от бул. „Цар Освободител“ през ул. „Христо Смирненски“ към ул. „Демокрация“. На площад „Велбъжд“ право да влизат имат само автомобили, превозващи абитуриенти или техните класни ръководители. Община Кюстендил призовава всички абитуриенти, които ще се придвижват със собствен транспорт, да бъдат внимателни и да не допускат нарушения на пътя.

„Новата визия за провеждането на баловете е продиктувана от убеждението ни, че децата на Община Кюстендил заслужават достойно изпращане. След като срещнахме подкрепата на зрелостниците за тази идея, рамо до рамо с тях обсъдихме начина, по който да протече този важен момент от живота на всеки млад човек ден, така че да се превърне в едно незабравимо събитие! Убеден съм, че заедно да поставим началото на една красива традиция за вълнуващо и достойно изпращане на нашите деца!“, каза кметът инж. Огнян Атанасов по повод предстоящите балове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//