От Чардака на Раждавица тръгва водния поход по река Струма

Снимка: Личен архив

Програмата е атрактивна

На 27 май тръгва водния поход за каякари, каякарачки, малки каякарачета, туристи, къмпингари, бивакари и любители и ценители на природата по река Струма. Сборният пункт е местността Чардака в кюстендилското село Раждавица, съобщават от клуб по воден туризъм Струма 2012.

Походът ще се проведе в периода 27-29 май 2022 год. Програмата включва запознаване с природните забележителности по горното поречие на река Струма, популяризиране на водния туризъм в района и усъвършенстване на техническите и физически умения на практикуващите воден туризъм в бързотечащи води.

За 28 май 2022год  е предвиден кратък инструктаж, превозване на участниците до Земен и спускане от Земен до кариерата в Земенското дефиле над Раждавица.

На 29 май 2019год отново ще има кратък инструктаж, превозване на участниците до кариерата и спускане от кариерата до .Раждавица

В мероприятието могат да участват всички практикуващи воден туризъм в организирани клубове или самостоятелни участници, които имат добра физическа и техническа подготовка за практикуване на воден туризъм в бързо течащи води, обявиха още организаторите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK