Няма яснота за мотивите, с които млад мъж е блъснал 5 коли и автобус в Бургас

Снимка: БНР

Районният прокурор Мария Маркова заяви, че трябва да бъде установено психическото състояние на младия мъж

Полицията и прокуратурата в Бургас съобщиха подробности за рисковото шофиране на 20-годишен бургазлия, който причини материални щети на пет коли и автобус от градския транспорт по пътя от Бургас до с. Равадиново, опитвайки се да избегне полицейска проверка.

По думите на Мария Маркова - административен ръководител на Бургаска районна прокуратура, мотивите за неадекватното поведение на Иван Чонтов все още са неизвестни. Той отказал да даде кръвна проба за наркотици и алкохол, но такава ще бъде изискана по реда на НПК.

Направените му проби, близо половин денонощие след инцидента, са били отрицателни. Към момента му е предявено обвинение по чл. 270 от НК, както и за хулиганство, чрез използване на МПС.

Бащата на 20-годишния младеж - Петър Чонтов, също е задържан за срок до 24 часа, заради опит да повлияе на свидетелите по досъдебното производство. При него има данни за престъпление от общ характер и това е довело до ареста му.

„Бащата се опитал да накара свидетели да преосмислят казаното в първоначалните им показания, като подобно поведение на родител, опитващ се да покрие действията на детето си, не е редно”, каза още прокурор Маркова.

Директорът на ОДМВР – Бургас, старши комисар Калоян Калоянов, определи поведението на бащата като характерно за началото на 90-те години. Вече му е предявено обвинение и срокът на задържането му е увеличен до 72 часа. Предстои да бъде поискана и постоянна мярка „задържане под стража”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK