Тагарев: Оказването на помощ на Украйна остава безспорен приоритет на кабинета

Снимка: Infomreja.bg

„До момента сме осигурили над 7000 тона материални средства, в това число и боеприпаси“

Мой основен приоритет е адаптирането на българските Въоръжени сили и системата за управление към рязко влошената среда за сигурност и създаване на условия за ефективно изпълнение на планове на НАТО за възпиране и отбрана на Източния фланг. Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев днес, 8 март, по време на отчета за работата на правителството.

Той подчерта, че оказването на помощ на Украйна остава безспорен приоритет на кабинета, подкрепен от Народното събрание. „До момента сме осигурили над 7000 тона материални средства, в това число милиони боеприпаси от различен вид и калибър. Отделно над 140 машини пътуват към Украйна“, подчерта министър Тагарев.

Министерството на отбраната работи активно за определяне на допълнителни възможности за освобождаване на въоръжение и получаване на финансови компенсации. „Моята амбиция, при подкрепа от парламента, е да осигурим по този начин 1 милиард лева над гласувания бюджет, които ще реинвестираме за ускорено превъоръжаване на армията“, каза министър Тагарев.

Той бе категоричен, че в работата си ще се фокусира върху подобряване на социалния статус на хората в отбраната и подобряване условията за обучение и подготовка, така че да се повиши престижът на военната професия и тя да стане привлекателна за повече млади хора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK