Летният сезон в Банско: Кметове и полиция говориха за безопасността

Снимки: Община Банско

Курортът преминава от единия в другия туристически сезон

Областното ръководство на МВР, начело с директора - старши комисар Даниел Димитров, началникът на РУ на МВР-Банско - гл. инспектор Кирил Стоянов, и екипът му се срещнаха с общинското ръководство на Банско, кметове на населени места в общината, директора на НП "Пирин" Росен Баненски, директори на училища и детски градини и представители на туристическия бизнес.

Срещата беше инициирана от ст. комисар Димитров и организирана със съдействието на кмета на община Банско Стойчо Баненски във връзка с предстоящия летен сезон. Участниците в нея дискутираха специфичните задачи за осигуряване на обществения ред и сигурността през ваканционните за учениците месеци и активния туристически сезон, както и безопасността на движението по пътищата и регулацията на трафика в града и планината.

Предвид ранното затопляне и недостатъчните валежи, специално внимание бе отделено на превенцията на опасността от пожари в селскостопанските землища, в горите и на територията на Парка.

Акцент в срещата беше темата за осигуряването на условия за отглеждане и възпитание на децата в здрава и спокойна среда в семейството, училището и на улицата. Единно беше мнението, че за това са необходими общи и непрекъснати усилия на всички институции и граждани. Това се отнася и за темата с домашното насилие, към което в обществото трябва да се възпита нетърпимост и активно отношение за противодействие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK