Отличен 6 за борбата ни през месец май

Снимка: startphoto.bg

Българските атлетите спечелиха 6 златни медала

Месец май беше много наситен като турнири и отличен за българската борба. Защото атлетите ни в различните възрастови групи ни зарадваха с точно 6 златни медала - 3 при мъжете и жените от националния отбор, два при децата и един при юношите до 23 години.

Най-важен беше турнирът в Истанбул, който определи последните олимпийски квоти. Такива спечелиха Айк Мнацаканян при класиците, Магомед Рамазанов при свободняците и Юлияна Янева при жените. Остава горчилката от контузциите на звездите ни - Кирил Милов и Едмонд Назарян, които ще пропуснат Игрите в Париж. Но все пак България ще бъде представена от петима борци. Преди надпреварата в Истанбул квоти спечелиха още Семен Новиков и Биляна Дудова. Равносметката е по 2 квоти при класиците и жените, една в свободната категория.

Добрите новини продължиха на 16 май. Тогава Стефан Стефанов стана европейски шампион за деца до 15 години в Лутраки, Гърция. Воден от треньора Сава Семков, той не остави шанс на своите съперници и се върна у нас като №1 на Стария континент.

Още на следващия ден - 17 май, европейско злато при момичетата до 15 години завоюва и бесарабската българка Валерия Станчева - състезателка на ЦСКА. За да затвърди доброто ни представяне в южната ни съседка.

Вчера ни зарадва и Ален Хубулов, станал първенец на Европа на първенството за юноши до 23 години. Така месецът може да бъде обявен за успешен.

Какво предстои? От 5 до 9 юни в Будапеща ще се проведе Втори рейтингов турнир за мъже и жени, а България ще бъде представена от асовете си в националния ни отбор. В край на следващия месец е и европейското първенство за кадети до 17 години във Финландия.

Най-българският спорт отново постига успехи в различните възрастови групи и дава заявка да върне старите времена на слава и злато. Оценката за май е отлична, но тепърва предстои много работа и хората във Федерацията осъзнават добре това. /Топспорт/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//