Дискотека, кулинарно шоу, йога и латино танци - част от втория ден на Американски музикален фестивал в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Бяха осигурени безплатни занимания за деца

Богата програма бе подготвена и за втория ден от Американски музикален фестивал в Благоевград. Тя продължи до късните часове на 10 септември, а кулминацията бе дискотека под звездите.

Бяха осигурени безплатни занимания за деца, сред които шах, работилница за сувенири, батут, кътове за литература. На място бяха разположени и шатри с ръчно изработени изделия, щандове с храни и напитки.

В рамките на програмата студенти от Американски университет в България представиха пред гостите на фестивала специално подготвена артистична програма. Беше проведена и баскетболна среща между БК „Евробаскет“ и отбора по баскетбол на АУБ, която протече в кампуса на университета.

Паралелно с това жителите и гостите на града, дошли в парк „Македония“, имаха възможност да станат свидетели на бейзболни демонстрации, направени от детския отбор на „БК „Бизоните“. Активно участие в програмата взеха и ШК „Виктори“.

Особено интересен щрих в програмата се оказа кулинарното шоу, представено от Елизабет Николова, финалист в „Мастър шеф“, и шеф Александър Костадинов. Преди старта на дискотеката на открито имаше и латино танци, организирани от Елен Джампълска. Полезни йога техники в парка пък показа инструкторът Надежда Мишева.

Първата вечер от фестивала също привлече стотици жители и гости на града. Началото беше поставено от кмета Илко Стоянов, посланика на САЩ в България Н. Пр. Херо Мустафа и президента на АУБ д-р Дейвид Еванс.

Тогава, на сцената се качиха „Ол‘ старс бенд“, начело с легендарната джаз, блус и госпъл изпълнителка Джанис Харингтън, талантливият български музикант от световна величина Венцислав Благоев, както и известните и утвърдени артисти Невилиян Гемижев, Вернер Гюртлер, Дилън Вон, проф. Владимир Радулов, Михаил Иванов, Стефан Кожухаров.

Преди тях публиката беше подгрята от талантите от Музикална академия „Престо“, джаз стандарти бяха изпълнени от обичаните музиканти от Биг Бенд – Благоевград.

В двата дни имаше подготвени много изненади за най малките.

Фестивалът за всички поколения е първото подобно съвместно събитие на Американския университет и Община Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK