13 загинали и 95 тежко ранени по пътищата за 4 дни

Снимка: Infomreja.bg

ИПБ: В момента е налице най-голямата заплаха за живота и здравето на българските граждани

За периода 02-05 август 2022 година вследствие ПТП са загинали 13 души, а тежко ранените са 95 човека. Това прави средно 3,25 загинали на ден при средно годишен дял от 1,4 загинали на ден.

Увеличението от началото на седмицата е с повече от 250%. Статистическите данни категорично показват, че в момента е налице най-голямата заплаха за живота и здравето на българските граждани. В този период Президента Румен Радев назначи служебно правителство, като обяви, че пътната безопасност ще му бъде един от приоритетите.

Това съобщават от Института за пътна безопасност. Негови експерти считат, че е налице безпрецедентна политическа и експертна неспособност да се противопоставим на рисковете и заплахите от настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия.

„Действията на служебното правителство за първите три дни категорично ни показват, че те не разполагат с план за действие и отново ще станем свидетели на безсмислени акции и пиар кампании, които ще задълбочат кризата в транспортната система.

Политическото разчистване на сметки, прякото вмешателство в кадровата политика на три министерства от страна на президентския съветник г-н Копринков създават хаос и демотивират държавните експерти. Създават се политически противопоставяния в държавната администрация и безопасността на движението се превръща в досадно служебно задължение. 

Необходими са незабавни действия от страна на Президента Румен Радев за приемане на екшън план за нормализиране на безопасността на движението по пътищата“, заявяват още от Института за пътна безопасност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2