Благоевград стана едно от "читателските гнезда" в Нощта на литературата

Снимка: община Благоевград

Това беше 11-ото издание на формата

Благоевград се включи в европейската иницитава Нощ на литературата / Literature Night и стана един от десетктите градове в България и в Европа, в които по едно и също време на различни локации, наречени "читателски гнезда", се четяха откъси от съвременна европейска поезия и проза, публикувана след 2000 г. и издадена на български език.

В Благоевград гнездата бяха Градската художествена галерия, Мощанската къща и Регионалната библиотека "Димитър Талев". Събитието се организира от Литературен клуб "Порив", Културен център NaChe Academy, Регионалната библиотека "Димитър Талев", Градската художествена галерия.

Това е 11-ото издание на формата, който има за цел популяризиране на съвременната европейска литература. Откъсите, преведени от различни европейски езици, бяха прочетени на глас от интригуващи и талантливи личности.

С голяма благодарност към ентусиазираните вдъхновители на събитието: Надежда Димитрова Андонова и NaChe Academy -> https://nacheacademy.com/, @Списимир Тренчев и Литературен клуб "Порив", Регионална Библиотека "Димитър Талев" - Благоевград, и Георги Връбчев , Градска художествена галерия - Благоевград, и всички, които се включиха в четенията и в сътворяването на една задушевна литературна вечер!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//