ПП-ДБ подаряваха книги на 24 май: Да си умен и грамотен е модерно!

Снимки: ПП-ДБ

Кандидатите за народни представители изненадаха приятно жителите на Благоевград, Сандански, Гоце Делчев, Петрич

В най-светлия и вдъхновяващ български празник 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, кандидатите за народни представители от листата на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ изненадаха приятно жителите на Благоевград, Сандански, Гоце Делчев, Петрич.

Хората получиха подарък – книга. Инициативата в Благоевград допринесе допълнително за празничното настроение в областния град. Гражданите избираха какво томче да отнесат в дома си навръх празника – измежду класически световни писатели и български автори.

„Целта на кампанията е да покажем, че да си умен и грамотен е модерно. Днес е ден на просветителския и съзидателен порив на българската духовност“, коментира водачът на листата на ПП-ДБ в Благоевград Андрей Цеков, министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета „Денков“.

Той заедно с кандидатите на народни представители на коалицията на Промяната Димитрина Хаджиева – Недина, Ваня Кромбоа, Янко Христов, Николай Божков, Атанаска Ковачева и Дейвид Давидков се включиха в пъстрите тържества в Благоевград по случай 24 май и празника на града. Те поднесоха цветя пред паметника на св. св. Кирил и Методий пред сградата на Националната хуманитарна гимназия и се включиха в традиционното шествие по улиците на града.

„Благодарим на прекрасните учители, които имаме. Нека заразяват с вдъхновение и любов към знанието децата ни“, заяви Димитрина Хаджиева – Недина.

В празненствата за 24 май в общините в област Благоевград се включиха всички кандидати от листата на ПП-ДБ.

Масите с безплатни книги в центъра на Сандански, Гоце Делчев и Петрич също предизвикаха огромен интерес сред гражданите, които сами избираха с кое произведение да си тръгнат.

За нас е важно действията ни да помагат на всеки един гражданин. Затова се преборихме за безплатни детски градини, за безплатни учебници за учениците, направихме първи стъпки за ръст на доходите, коментираха кандидатите на народни представители на ПП-ДБ.

„Нека, уповавайки се на миналото, сами да започнем да пишем бъдещето си, по-добри, по-грамотни и по-добре живеещи“, заяви и Марио Граченов, областен координатор на ПП-Благоевград.

ПП-ДБ се явява на предстоящите избори с бюлетина с  №14.

• Купуването и продаването на гласове са престъпления!
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//