Премиерът и българската делегация участваха в празника на манастира „Св. Георги Зограф“

Снимки: МС

На службата присъстваха няколкостотин поклонници от Гърция, България, Северна Македония, Сърбия, Румъния и др.

Министър-председателят Димитър Главчев и българската делегация участваха в празника на манастира „Св. Георги Зограф“, който се намира в Света гора.

На службата присъстваха няколкостотин поклонници от Гърция, България, Северна Македония, Сърбия, Румъния и др., съобщават от правителствената информационна служба.

По традиция тя започна снощи след залез слънце и продължи през цялата нощ като завърши с едночасово литийно шествие сутринта, за което бе изнесена Аравийската чудотворна икона на Св. Георги. По време на отслужването на Светата молитва министър-председателят Главчев прочете молитвата „Символ на вярата”.

Премиерът Главчев благодари от името на цялата българска делегация за поканата да присъстват на празника. „Най-важни са смирението и търпението. Благодаря за посрещането, чувстваме се особено тук. Благодарим Ви за усилията, които полагате затова свято място и за запазването и развитието на православието и българската история и традиции“, заяви Главчев.  Министър-председателят Главчев увери, че българската държава ще продължи да помага за поддържането на манастира и земите му.

Българската делегация посети и библиотеката на манастира, където  се запозна с богатата му история.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//