Андрей Цеков: България не е София, насочихме парите в държавата към всеки гражданин и регион

Снимка: ПП

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

България не е София и 3 – 4 големи града у нас. Ролята на държавата е да се грижи за добруването и благоденствието на всички граждани. ПП-ДБ успяхме да наложим нов модел – парите в държавата да отиват при хората, казва регионалният министър от последното редовно правителство Андрей Цеков, който е водач на листата на ПП-ДБ в Благоевград.

От икономически модел, в който пенсиите се вдигат двойно само за 3 г., растат заплатите на учители и лекари, а средните възнаграждения на гражданите вече надхвърлят 2100 лв., не може да се краде. Това е финансовата политика на ПП-ДБ за ръст на стандарта на живот на всички граждани, която може успешно да бъде продължена при мнозинство на изборите на 9 юни.  

Андрей Цеков допълва, че с общинските проекти, които разписа като регионален министър, към всяко населено място са насочени средства, чиято инвестиция в човек от населението е над 390 лв. Само за област Благоевград това са 187 млн. лв., които достигат до всяка една община. За сравнение през последния мандат на Борисов, инвестициите през МРРБ към общините са били по 6 лева на човек на населението.

Всеки регион може да се съживи, а градовете и селата да станат красиви и уютни места за живот, работа и отдих на хората. През двете кратки правителства „Петков“ и „Денков“ насочихме близо 3 млрд. лв. към общините за нови улици, тротоари, паркове, ВиК, пътища, спортни зали и площадки. Кметовете и строителните фирми работят, трябва малко време парите да се превърнат в реализирани проекти, за да усетят гражданите реално промяната, допълва Андрей Цеков.

Водачът на листата на ПП-ДБ в Благоевград е свързан от десетилетия с региона. Като дете често е посещавал Сандански, а областта е любимо място за отдих на семейството му през последните години. Цеков познава проблемите, които мъчат гражданите и бизнеса и има визията за икономическо развитие на областта. Той е юрист, завършил Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специализирал е „Право на Европейския съюз“ в Университета в Амстердам (Нидерландия) и „Мениджмънт“ в Станфорд (САЩ). Притежава 20-годишен опит в управлението на инвестиционния процес в големи корпоративни структури. Семеен, с три деца. Министър на регионалното развитие и благоустройството на кабинета „Денков“, в кабинета „Петков“ беше зам.-министър на финансите, депутат от 48 и 49 НС.

„Хората искат да живеят в нормална европейска държава, с адекватни доходи, в страна с качествено здравеопазване и образование, където има справедливост и не се толерира връзкарството. Има мнозинство за тази промяна. Важно е да излезем да гласуваме, за да можем да си подредим къщичката, а не да тънем в блатото на мизерията от времето на ГЕРБ. Коалиция ПП-ДБ се явява с бюлетина с №14 на предстоящите избори. Листата ни в Благоевград е от изключително съвестни, сърцати и борбени за развитието на региона доказали се в различни области хора“, казва още Андрей Цеков.

  

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//