Има кандидат-купувач за ПФК „Пирин“

Снимка: Община Благоевград, архив

Кметът Илко Стоянов предлага ОбС да позволи на CRD Sport да получи 90 % от акциите на ПФК „Пирин“

Кметът на Благоевград Илко Стоянов внесе предложение до Общински съвет – Благоевград, да бъде позволено на CRD Sport да получи 90 % от акциите на ПФК „Пирин“.

Предвид факта, че процедурата ще отнеме административно време, а трябва да се реагира своевременно, е необходимо да се разреши тегленето на безлихвен заем до 1 млн. лв. от ПФК „Пирин“, който ще бъде отпуснат от потенциалния инвеститор.  

По този начин заявилият инвестиционно намерение ще има възможност да извърши всички необходими действия по запазване както на лиценза, така и на самия футболен клуб.

Проектът за решение е в резултат на оттеглянето на досегашния собственик Пол Белогур и вследствие на декларирана готовност от Ернан Габриел Банато да стане собственик на „Пирин“.

При положително становище от местния парламент и в случай че до 5 май 2023 г. футболният клуб получи необходимите лицензи, на нарочна сесия на Общински съвет – Благоевград, ще бъдат прехвърлени акциите, притежавани към момента от ОФК „Пирин“, на CRD Sport.

Кметът Илко Стоянов и Ернан Габриел Бенато, основател и собственик на CRD Sport, се договориха, че новоизбраният Съвет на директорите ще работи в синхрон с потенциалния инвеститор за бъдещото развитие на клуба.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd