Днес на изток ще е дъждовно, на запад - с разкъсана облачност

Снимка: Infomreja.bg

Максимални температури между 13 и 18 градуса

Днес над източната половина от страната ще бъде облачно с валежи от дъжд. На места валежите ще са интензивни и значителни по количество. Над западната половина облачността ще се разкъса и намалее, до предимно слънчево, но след обяд от запад отново ще започне да се увеличава и на места главно в планинските райони ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, който до вечерта ще се ориентира от северозапад и в Източна България ще е умерен. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, в София - около 14°.

Над планините облачността ще е значителна. На много места ще има валежи от дъжд, над 1700 метра - от сняг; главно в Родопите, Странджа и Сакар количествата ще са значителни. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, който по билата до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра - около 0°.

По Черноморието времето ще е облачно и дъждовно, на места със значителни количества. Ще духа умерен североизточен вятър, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат 12°-13°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнeнието на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня още ще се понижи.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 37 мин. и залязва в 20 ч. и 15 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 38 мин. Луната в София залязва в 5 ч. и 17 мин. и изгрява в 16 ч. и 53 мин. Фаза на луната: четири дни преди пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//