Правителството отпусна 800 000 лв. финансова подкрепа за българските общности в чужбина

Снимка: Infomreja.bg

Българските граждани - постоянно или временно пребиваващи зад граница, са неделима част от българския народ

Министерският съвет отпусна 800 000 лв. за финансово осигуряване на изпълнението през 2022г. на Програмата за подкрепа на организациите на българските общности в Република Албания, Република Сърбия, Република Косово, Украйна и Република Молдова и на граждани на Република Северна Македония с българско самосъзнание, на проектна основа за периода 2020 - 2024 г., приета с Решение на Министерския съвет № 259 от 16 април 2020 г.

Българските граждани - постоянно или временно пребиваващи зад граница, както и българите от историческите български общности в чужбина, са неделима част от българския народ. Те генерират в себе си значителен икономически, финансов, образователен, интелектуален, демографски и трудов и потенциал.

Подпомагането на проекти на организациите на българските общности в Албания, Сърбия, Косово, Украйна и Молдова и на граждани на Република Северна Македония с българско самосъзнание в рамките на 4-годишната Програма, ще създаде нови възможности за приобщаване и включване на българските граждани зад граница към държавния и обществено-политическия живот в България, за съхраняване на българското етнокултурно пространство и разпространение на положителния образ на България по света.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK