Андрей Цеков: Хората заслужават достойни доходи, можем да направим качествен икономически скок

Снимка: ПП

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

България има шанс да се отлепи от застоя на последните години и да направи икономически скок в развитието си. 30 години мечтаем да имаме стандарта и доходите на Запада, но не можем да приключим с прехода. Защо? Защото години наред ни се обясняваше, че пари в държавата няма, че сме малка държава, а политици от различни цветове ни рекламираха в чужбина като евтина работна ръка, казва регионалният министър от кабинета „Денков“ Андрей Цеков, който е водач на листата на ПП-ДБ в Благоевград.

Правителствата с участието на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ показаха, че можем да се развиваме като нормална европейска държава. Бюджетите на Асен Василев не позволиха да се трупат излишъци от милиарди левове, които в края на всяка година да се раздават на шепа фирми, близки до управляващите. Наложи се нов модел – парите в държавата да отиват при хората. Защото се оказа, че пари в държавата има и винаги е имало. Направиха се първите крачки да се вдигнат пенсиите, а не хората да се държат в стабилна мизерия и за Коледа и Великден да им се подхвърлят унизително по 50 лева. Средната пенсия с идването на ГЕРБ на власт през 2009 г. е била 288 лв. До 2020 г. се е „качила“ с цели 94 лева до 382 лева – за 10 години даже няма по 10 лева увеличение на година.

„С управление с мисъл за добруването на хората, стандартите могат сравнително бързо да се изменят. По време на двата кабинета на ПП-ДБ показахме как това може да се случи. Така през 2023 г. средната пенсия стана 788 лв. Тоест, увеличила се е повече от двойно - с 406 лв., а през 2024 г. се очаква да нарасне с още 95 лв. до 883 лв.“, обяснява Андрей Цеков. Водачът на листата на ПП-ДБ в Благоевградско допълва, че средната работна заплата през 2009 г., точно след приемането ни в ЕС, е била 623 лв. За 11 г. до 2020 г. тя нараства със 767 лв. до 1390 лв. А после, само за три години - от 2021 г. до сега, се увеличава с още 733 лева до 2123 лв. Ръстът за 3 години е колкото за предишните 11 г.

„Това е политика на развитие, на ръст на доходите и покупателната способност на хората, на по-добър стандарт на живот за всички български граждани. Икономическото развитие на страната ни може да продължи. Проучванията показват, че това е желанието на 80% от българските граждани“, допълва Андрей Цеков. И веднага уточнява, че за да се случи това, гражданите следва да излязат масово да гласуват – за да не позволят контролирания и купен вот на статуквото отново да увисне на вратовете ни като воденичен камък.

„Предлагат ни се 2 модела – първият е скрит зад логото „стабилна държава“, а вторият е за нормална европейска държава. Стабилност всъщност е свойството на една система да не се променя и да остане същата. Стабилна България при ГЕРБ означава – ниски доходи, стабилна мизерия и разруха“, казва бившият регионален министър.

Визията на ПП-ДБ е за възходящо развитие - да имаме скоростни пътища между градовете и селата, по които да пътуваме безопасно и бързо, но и с мащабна инвестиционна програма да направим градовете и селата красиви и приятни за живеене – с нормални улици, осветени през нощта, с тротоари и пейки, детски площадки, паркове, болници, училища. Въведохме безплатни детски градини, безплатни учебници за учениците, повече безплатни лекарства.

Андрей Цеков припомня, че за да се подобри средата на живот на хората, през МРРБ само за 10 месеца беше осигурено безпрецедентно финансиране на над 1042 проекта на 250 общини на обща стойност 2,51 млрд. лв. - за ВиК, пътища и улици, паркове, алеи, площади, междублокови пространства, спортна инфраструктура, общински сгради и т.н.

„Ако политиката на ПП-ДБ продължи, за 10 г. могат да се насочат 18 млрд. лв. национални и европейски средства към общините – представяте ли си тогава за какъв качествен скок в развитието на държавата можем да говорим!“, обяснява водачът на листата на ПП-ДБ в Благоевград.

За сравнение - за целия кабинет „Борисов 3“ (2017 – 2021 г.) за 48 месеца са подписани само 266 споразумения за общински проекти на 110 общини на обща стойност едва 153 млн. лв. Това са по 38 млн. лв. на година за цяла България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//