Съдят мъж, опитал да убие брат си в Пловдив

Снимка: Infomreja.bg

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу С.Р., на 66 г.  Той е предаден на съд за това, че на 26.10.2023 г. в гр. Пловдив е направил опит умишлено да умъртви другиго – В. Р., на 74 г., като макар и да е довършил изпълнителното деяние, не са настъпили предвидените в закона и искани от него общественоопасни последици  - престъпление по чл. 115, вр. чл.18 от Наказателния кодекс.

С.Р. и пострадалият В.Р. били братя, съобщават от държавното обвинение. Те живеели в гр. Пловдив, на различни места. С.Р. не работел и често искал пари от брат си, част от които използвал за хазарт и за закупуване на хероин. Поради тази причина, два месеца преди инцидента, В.Р. отказал да осигурява пари на брат си за наркотици. За известно време двамата не се срещали.

На 26 октомври 2023 г. С.Р. отишъл в дома на брат си, като му поискал пари. В.Р. отказал да му даде, защото не бил взел пенсията си. Това изнервило С.Р., който започнал да го ударя с юмруци и ритници по тялото, след което извадил нож от дрехите си и му нанесъл множество прободно-порезни рани. Роднини на пострадалия чули, че викал за помощ, намесили се, при което С.Р. избягал. Пострадалият бил откаран в болница, където му били направени съответните манипулации и бил оставен за лечение. С.Р. бил задържан близо до дома на пострадалия.

Спрямо обвиняемия С.Р. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото. 

Предвиденото от закона наказание за деянието, в което е обвинен С.Р., е от 10 до 20 години лишаване от свобода.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//