Почистват пролетно Банско

Снимка: Община Банско

Доброволци показаха своята любов към дърветата

От 16 до 26 април Община Банско организира пролетно почистване.

Приканват се всички жители да вземат участие и да почистят прилежащите пространства около своите домове и градини от зелените отпадъци - клони, храсти и др.

За събирането и извозването на отпадъците ще бъде предоставена безплатна техника, която ще минава по утвърдения от община Банско график за сметосъбиране и сметоизвозване.

Необходимо е зелените отпадъци да бъдат изнесени на снопове или в чували и поставени на тротоарите пред домовете.

Задължително е зелените отпадъци да бъдат без примеси от друг вид отпадъци.

Обръщаме внимание, че строителни отпадъци от ремонтни дейности, земни маси и едрогабаритни отпадъци няма да се вдигат и извозват с общинска техника, съобщават от Общината. За този вид отпадъци гражданите могат да се обърнат за заявка на контейнер /4 куб.м/ срещу заплащане на тел. 0896655577. Линк към графика: https://shorturl.at/fkP09

А в края на миналата седмица се проведе акция „С любов към дърветата“ за почистване на дърветата в градския парк от паразитното растение бръшлян, която беше много успешна, отчитат специалистите от Общинска администрация. Тя беше организирана по инициатива на доброволци, които участваха с безвъзмезден труд за отстраняване на бръшляна от стволовете на дърветата в парка. Почистени бяха повече от 50 дървета.

В акцията се включиха ученици от ПЛТГ „Никола Вапцаров“ с ръководители инж. Красимир Петаков и инж. Елена Ласкова, служители на "Кемпински хотел Гранд Арена Банско" и общински служители.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK