Осветяват сградата на Министерски съвет в цветовете на украинското знаме

Снимка: Infomreja.bg

Поводът е втората годишнина от войната на Русия срещу Украйна и десетата годишнина от анексирането на полуостров Крим

Цветовете на украинския флаг ще осветят Министерския съвет по повод втората годишнина от войната на Русия срещу Украйна и десетата годишнина от анексирането на полуостров Крим. Инициативата е на министъра на отбраната Тодор Тагарев и е подкрепена от министър-председателя акад. Николай Денков, съобщават от Правителствената информационна служба.

Посланието на този акт е България да даде кураж на украинците да продължават своята героична битка, но и да покаже, че не са сами в нея. Това е и сигнал към българските граждани да подкрепят свободата, независимостта и териториалната цялост на държавите и да се противопоставят на агресията на авторитарните режими срещу демократичните ценности.

Сградата Министерския съвет, откъм Ларгото и Президентството, ще бъде осветена в цветовете на знамето на Украйна от 18:00 до 24:00 тази събота, 24 февруари.

Осветяването на знакови сгради в цветовете на украинския флаг и поставянето на знамена на Украйна е и знак за единство с нашите партньори в Европейския съюз и със съюзниците на България в НАТО.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK