Македонският клуб в Благоевград "съществува", но нелегално и без "офис"

Снимка: Infomreja.bg

Търсим ново помещение, обявиха от Клуба

Така нареченият Македонски културен клуб в Благоевград си търси помещение, за да развива дейността си.

Причината – собственичката на помещението, не е подновила едногодишния договор за наем след хвърлените по витрината камъни.

Липсата на помещение, в което да се настани Клуба, води до неговото фиктивно съществуване – само във времето и пространството, по думите на членовете му, но не и признато от българското законодателство и останало без „дом“.

Клубът – който бе в кооперация на ул. „Димитър Димов“, от година не бе физически активен, а по думите на Мазнев – причината за което е студената зима и липсата на отопление.

От Клуба в лицето на председателя Атанас Мазнев бе обявено в официално писмо до медиите:

Македонски културен клуб в Благоевград продължава своята дейност.

Търсим ново помещение, което сме готови да споделим с всеки, който работи за единствената, простичката, хуманна цел на многострадалния македонски народ.

Свързано със скандалните информации в Македонските медии относно ползването на помещението на Македонски културен клуб в Благоевград, информираме медиите и обществеността, че с напрегнатата напоследък обстановка по Македонския въпрос е активиран целия доноснически апарат в Пиринска Македония, който не е за подценяване.

Ние, македонците в Пиринска Македония имаме една единствена цел – етническото ни признаване и не съществуват причини днес за взаимното ни противопоставяне.

Полемика помежду ни днес е с видим и ясен адрес на ползата.

Българската държава понеже не разполага със собствени правни инструменти да ни пречи да осъществяваме обявените от нас легитимни цели: първо – да работим за дружбата и разбирателството между Балканските народи и второ – да се застъпваме за човешките права, включително правата на лицата, принадлежащи към малцинства, пристъпи към въпросното активиране. Ние учредихме сдружението си точно според българските закони, държавата рисковано го отказа с ясното съзнание, че спора отива в Европейския съд по правата на човека, където към днешна дата резултата е 3:0 в полза на македонските организации.

Въпросът с клуба стои по абсолютно същия начин. Ние го ползваме легитимно, но не по волята на държавата и затова го напускаме по интригантски причини.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//