Вместо общински жилища правят парк и подземни гаражи в "Струмско"

Снимка: Община Благоевград

Глас народен, глас божи!

Няма да строим общински жилища и социален комплекс в „Струмско“. Това решение взехме заедно, след като обсъдихме всички аргументи. Хората от квартала имат нужда от зелени площи, места за отдих и спорт, а най-вече от детски площадки.

Това обяви кметът на Благоевград след среща с граждани на квартала.

Разговорът се е състоял през уикенда няколко дни след посещението му в ж.к. "Струмско".

В събота Байкушев е обсъдил отново темата с представители от квартала в кметския кабинет.

Затова с екипа ми ще работим за изграждане на нов модерен парк в квартала с подземен паркинг под него. Ще кандидатстваме за финансиране по европейската програма "Развитие на регионите". Ако проектът бъде одобрен, паркингът ще облекчи трафика, ще освободи пространство и ще ни позволи да превърнем "кафявите петна" в приятни междублокови пространства. Освен това за периода на устойчивост паркингът ще бъде безплатен за гражданите - такова е условието на програмата.

Живеещите в един от най-големите квартали на Благоевград заслужават да имат по-добри условия и по-добра градска среда.

Община Благоевград ще търси други подходящи терени за сгради за социални услуги и общински жилища, които са от голяма важност за уязвимите групи и хората в неравностойно положение, написа Байкушев след срещата във фейсбук страницата си.

Припомняме, че Общината планираше да изгради нови общински жилища в квартал „Струмско“ между улиците „Юрий Гагарин“ и „Битоля“.

„Взели сме си поуките от предните общински жилища“, каза Байкушев по време на обществено обсъждане, на което представи Плана за интегрирано развитие на  Благоевград на 2 април.

Жители се обявиха против тази идея и направиха подписка с искане да не бъде реализиран подобен проект.

На  април Общинското ръководство излезе със своя позиция след постове в социални мрежи.

Общинските жилища, които предстои да бъдат изградени в ж.к. „Струмско“ няма да бъдат предназначени за настаняване на конкретни етнически групи. Това заяви с категоричност кметът по време на инициирана от него среща с жителите на квартала на 17 април.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//