Денят ще бъде облачен и дъждовен

Снимка: Infomreja.bg

В Източна България валежите ще са значителни

Днес над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна и на много места в Централна и Източна България ще има валежи от дъжд, в източните райони ще са значителни по количество. Над Югозападна България в следобедните часове ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще продължи да духа умерен източен вятър, в източната половина от североизток. Максималните температури ще са между 17° и 22°, по-ниски в Югоизточна България 14°-16°, в София – около 18°.

Над планините облачността ще е значителна с валежи от дъжд, над 2200 m – от сняг. След обяд на места в Рило-Родопската област ще прегърми. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 4°.

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. На места, главно по южното крайбрежие, валежите ще са значителни по количество. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца и ще остане почти без промяна.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 22 мин. и залязва в 20 ч. и 26 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 4 мин. Луната в София залязва в 10 ч. и 59 мин. и изгрява в 2 ч. и 20 мин. Фаза на луната: един ден преди последна четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//