Домашен арест за 18-годишен, пласирал дрога в село Дебрен

Снимка: Infomreja.bg

Младежът държал с цел разпространение амфетамин и коноп на обща стойност 2 254 лева

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Благоевград се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за държане на наркотични вещества с цел разпространение, както и за наркоразпространение - престъпление по чл. 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс. 

Установено е, че в периода 27.03.2024 г. - 23.04.2024 г. в къща в гърменското село Дебрен и във вилно място в местността Кориловото на същото населено място били разпространени амфетамин и коноп. Дрогата била продадена на две лица за обща сума около 510 лв., съобщиха от държавното обвинениие.

Самоличността на извършителя е установена – 18-годишният Д.Г.

По делото са събрани доказателства, че той е държал с цел разпространение наркотичните вещества от същия вид на две места. Стойността им възлиза на 2 254 лева.

С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Благоевград, Д.Г. е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпно деяние, което е тежко по смисъла на Наказателния кодекс. За него законът предвижда наказание „лишаване от свобода” от 2 до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева.

Въпреки искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Д.Г. съдът е определил „домашен арест“ за него, поради здравословни причини. 

Разследването по делото продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//