За първи път: Създават Клуб на областните управители в Кюстендил

Снимки: ОА - Кюстендил

Присъстващите на срещата подписаха Меморандум за разбирателство

Първа по рода си среща проведоха областните управители на Кюстендил, заемали поста на губернатори от създаването на администрацията през 1999 г. до наши дни. На срещата се отзоваха Людмил Спасов (заемал поста август 2001 - ноември 2003 г.), Десислава Златкова (в.и.д. ноември - декември 2003 г.), Гергана Михайлова (в.и.д. юни 2013 г.), Йордан Татарски (февруари - май 2017 г.), Виктор Янев (ноември 2014 - февруари 2017 г. и май 2017 г. - май 2022 г.), Катя Димитрова (януари - август 2022 г.) и настоящият областен инж. Александър Пандурски. Бившите губернатори, които не успяха да присъстват - Даниела Петрова (Годинова), Владислав Стойков, Иван Каракашки и Йордан Стаменов, поздравиха за добрата идея и пожелаха успех на инициативата. Почетена бе и паметта на починалите областни управители: Малин Панайотов, Любомир Дермански и Любомир Анчев. 

“Благодаря ви, че се отзовахте и приехте поканата за срещата. Дължим уважение на колегите, заемали поста преди нас. Всеки е поел отговорната длъжност, идвайки със своя професионализъм, желание да бъде полезен за жителите на област Кюстендил и да свърши максимално добре своята работа. Всеки областен управител е съхранявал и градил добрия имидж на администрацията. Убеден съм, че всеки от вас може да даде още от себе си под формата на съвети, идеи, знания и ценен опит”, заяви настоящият областен инж. Александър Пандурски. Той помоли неговите колеги да споделят идеи и съвети, които могат да бъдат ценни и полезни за работата на администрацията. 

Присъстващите на срещата подписаха Меморандум за разбирателство за създаване на Клуб на областните управители на област Кюстендил. Заемалите поста през годините ще се събират регулярно, за да споделят идеи, виждания и съвети за развитието и управлението на региона. Статутът на Клуба на областните управители е на доброволен съвещателен орган, съобщават от областна администрация.

Целта на Клуба е да осигури ефективност и ефикасност на управлението на публичните дела на областно ниво чрез обмяна на знания, умения и опит. Основните принципи в дейността са: доброволност на членството; прозрачност и откритост в публичното пространство; законност и целесъобразност; добросъвестност и отговорност; взаимна информираност, оказване на помощ и съдействие. 

“Радваме се, че успяхте да ни съберете. Поздравяваме ви за идеята. Ключът към успеха е, когато се обединяват знанията, уменията и опитът. Нека област Кюстендил бъдем иноватори в страната”, заявиха присъстващите на срещата в Областна управа. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK