С палатков лагер и жива верига чакат Муса Палев в Благоевград

снимки: infomreja.bg

Недоволни от назначението на новия губернатор на Пиринско – Муса Палев от ДПС, опънаха палатки пред сградата на Областната управа в центъра на Благоевград.

Десетина протестиращи, водени от лидерката Людмила Манова, се заканиха да не допуснат новия областен управител да влезе в кабинета си. Те ще бдят цяла нощ на смени. Засега палатките са три, организаторите очакват до утре заран към тях да се присъединят още благоевградчани.

„В Благоевград има достатъчно качествени и образовани хора, които могат да заемат този висок държавен пост. Проблемът не е на етническа основа, а в това, че този човек не е уважаван и в родната си Белица“, коментира Манова.

Тя увери, че протестът е изцяло граждански и всеки може да се присъедини и да изрази позицията си.

Пред Областната управа тази вечер полицаите бяха повече от протестиращите. На място дойдоха шефът на полицията комисар Георги Костов и началникът на „Охранителна полиция“ – Васил Митов. Под техни наставления униформени направиха заграждения, които да осигурят достъп на работещите в държавната администрация до работните им места.

Още две групи излязоха днес на протест. Лидерите на втория лагер от пролетните протести Димитър Лалев, Христина Ядкова и Стоян Ников и десетки благоевградчани се събраха пред Американския университет. Тяхната акция пък бе срещу „антибългарската политика на правителството „Орешарски“. Те направиха и шествие по централните улици на града.

По-крайна в позицията си срещу губернатора Муса Палев бе групата от членове и симпатизанти на ВМРО, която се събра на метри от Областната управа. „Няма да допуснем представител на турската етническа партия ДПС да оглави Пиринска Македония. Нека всеки, който не се примирява с турцизацията на властта в България да се присъедини към нас и към гражданите от палатковия лагер“, призоваха воеводите, които се заканиха, че утре в 8 сутринта ще блокират сградата на държавната администрация.

По същото време пред Областната управа организират протест и от ГС „ЕКИП“.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

до Иван10:22 - 17.06.2013
Пропускаш и Радулов!
Иван00:26 - 17.06.2013
Този проблем ни е от Емил Костадинов.Това копеле,гей е предател.
В22:59 - 16.06.2013
Ама кой ви говори за разделение на турци и българи?!? МАЛОУМНИ ЛИ СТЕ? Тук става дума, че ДПС имат в пъти по-малко гласове от БСП и ГЕРБ в областта, откъде накъде ТЕ ще имат областен управител? На база договорките със Станишев, вие ни подкрепяте, ние ще ви дадем някое и друго постче. При това го правят в област Благоевград, където ГЕРБ попиляха ДПС и БСП. Защо не го направиха в Кюстендил?>
Bylgarin22:06 - 16.06.2013
Аз живея в Чужбина и мога ви кажа ,че подобно нещо в цивилизованите страни като Англия и Белгия подобно нещо не може да се случи.Там хората са възпитани и толерантни,там няма значение как се казваш каква религия изповядваш,там хората не се делят.Затова драги българи те толкова напред,а ние сме толкова назад там има религиозна търпимост не като тук.Там хората са хора !!!

FACEBOOK