Социалисти от цялата страна обсъждат бъдещето на БСП и лявото

Снимка: БТА

Целта на тази среща е да се състои свободен и отговорен разговор за това как да бъдат възстановени партийните структури

Социалисти от цялата страна се събират на среща "За бъдещето на БСП и лявото". В НДК председателят на БСП - София Иван Таков и столични социалисти организират дискусия за състоянието на социалистическата партия, пише БНР.

Целта на тази среща е да се състои свободен и отговорен разговор за това как да бъдат възстановени партийните структури и вътрешнопартийния живот въз основа на демократичните принципи и норми в БСП. Беше разпространена позиция на членове на Националния съвет на БСП, които се обявиха за смяна на лидера на партията Корнелия Нинова, сред които бившите министри в кабинета "Станишев" - Емилия Масларова, Асен Гагаузов и Петър Мутафчиев, бившият кмет на Смолян Дора Янкова и председателят на софийската организация на БСП Иван Таков, както и Калоян Паргов, който заемаше тази позиция преди него.

Изключените от БСП преди година, на заседанието на 50-ия Конгрес, софийски социалисти също обявиха в декларация, че подкрепят позицията на 55-те членове на Националния съвет.

"Идват европейски избори. В Столичната община предстои да се гледа бюджета на СО. Ние вече сме входирали нашия алтернативен бюджет и на изключително важни неща. Вместо това в момента градската организация е хвърлена в едно безвремие с един извънреден отчетно-изборен цикъл", обясни пред БНР значението на срещата председателят на БСП – София Иван Таков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK