Сред 22 пияни шофьори един е рекордьор - с над 3 промила

Снимка: Infomreja.bg

Данните са за едно денонощие, предоставени от МВР

11 273 моторни превозни средства  са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12 955 водачи и пътници.

Съставени са 2922 фиша и 744 акта за установени административни нарушения.

В рамките на изминалия ден са установени общо 37 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 22 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 15 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 14 водачи, трима са отказали тестване.

Своеобразен рекордьор се оказал 32-годишен пещерец. Той бил спипан от автопатрул на РУ-Пещера да шофира лек автомобил „Рено“ със „скромните“ 3.07 промила.

В РУ Луковит е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 17-годишен, който на 11 февруари около 03.00 ч. е управлявал лек автомобил в града без да притежава свидетелство за правоуправление и след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух над 1.2 промила. Младежът е отказал да даде кръвна проба за анализ, както и да бъде тестван за употреба на наркотични вещества.

53-годишен мъж е управлявал лек автомобил "Опел" след употреба 2,57 промила. Лекият автомобил е иззет. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в ареста на Стара Загора.

37-годишен мъж е управлявал лек автомобил „Мазда" след употреба на 2,60 промила по АМ „Стракия“.

40-годишен мъж от Казанлък е управлявал ауди' след употреба на наркотични вещества, установено с техническо средство, което отчело кокаин, амфетамин и метамфетамин.

Двама водачи, управлявали след употреба на алкохол, а единият от тях и след наркотици, са установени при специализирана операция на територията на област Кърджали.

На 9 февруари около 22,30 часа в село Пряпорец полицаи извършили проверка на 34-годишен, който се придвижвал с ауди. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел 2,37 промила, а за наркотици – положителен резултат за кокаин.

На 10 февруари около 22 часа в село Старово 34-годишен водач на БМВ загубил контрол над управлението и се блъснал в електрически стълб.

На 11 февруари около 11 часа по пътя между селата Самодива и Фотиново 80-годишен водач на фолксваген навлязъл в насрещната лента за движение и блъснал товарен автомобил „Нисан“, управляван от 50-годишен. Тестовете за алкохол на двамата водачи са с отрицателни резултати. Шофьорът на товарната кола е бил изпробван и за наркотици, при което бил отчетен положителен резултат за опиатни вещества.

Двама нарушители на пътя са задържани от ботевградските полицаи.

Около 4.05 часа в съботната сутрин, на пътя за с. Литаково, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Мицубиши Шогун“, управляван от жител на с. Врачеш. Когато униформените тествали водача с дрегер, уредът отчел 2.41 промила алкохол.

Към 3.50 часа в неделя сутринта, на бул. „Цар Освободител“, полицейски екип предприел проверка на лек автомобил „Нисан“, управляван от жител на града. Водачът е задържан в ареста на районното управление, след като дрегерът отчел 1.85 промила алкохол в пробата му. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK