Валери Жаблянов: Единственият гарант за промяна е „Левицата!“

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Нашата демокрация, която бе посрещната от обществото с много емоции, се изроди. И се превърна в технология, медии и пари.

Това заяви Валери Жаблянов – кандидат за депутат в Европейския парламент, от „Левицата“.

Жаблянов участва в предаването „Референдум“ по БНТ, като говори по актуални теми за страната ни и Съюза.

С колко се увеличиха цените на дребно в магазините през послените две години?! Общият ръст на инфлацията – какъв е?! И с колко са увеличени доходите? Естествено е, че доходите изостават от растежа на цените. Гражданите не са математици, за да смятат всеки ден какво се получава, но жизненият стандарт спада. Не само в България обаче, инфлацията в еврозоната е 6%. Макроикономическата прогноза за Европа е неблагоприятна! Какво може да очаква тогава малка България с нейната неконкурентна икономика?! Водиха се дебати за търговските. Какво се случи – нищо! Някакви законодателни изменения да са настъпили? Някаква регулация?, каза Жаблянов.

Гражданите се притесняват, че от смяната на валутата ще се развихри познатата българска спекула. Гигантски проблем пред обществото ни е разединението! Една от причините е колосалното неравенство между гражданите – в икономически план и по отношение на правата. Единственият гарант, който може да промени това състояние – е „Левицата!“, заяви кандидатът.

Ние нямаме пълноценна национална валута. Левът и фискалната политика са държавата са ограничени от закона за валутни борд. А що се отнася до зелената сделка, естествено, че сроковете, поставени от ЕС са нереалистични за по-слабите икономически държави в Европа като България. Те са нереалистични и по отношение на технологичното ни ниво, и по отношение на вътрешните финансови структурни възможности и отрасли в енергетиката, подчерта Жаблянов.

Европа трябва да намери сили и ресурси да прекрати войната, да влезе в диалог, защото решение в бойното поле няма. Не може да има нова Европа със сегашния състав на ЕК и с доминацията на ЕНП. Съществена промяна в ЕП трябва да има и ние работим за това. Ние сме познати на българското обществено и на избирателите в ляво и сме се доказали с биографията си!, каза още кандидат-депутатът.

Разчитаме на българите, че сегашната гарнитура е виновна за състоянието на държавата, законодателство и общество. С бюлетина номер 19 е „Левицата“!

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//